keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Vähiin käy ennen kuin loppuu?

TJ taitaa olla nyt 16. Eilen meille kerrottiin että koko seuraava viikko, alkaen 19.12.2008, olisi lomaa. Tarkalleen ottaen meille tulee siis 9 päivän joululomat, jonka jälkeen kokonais-TJ alkaa olla hyvin vähän.

Näistä loppuajoista minulla ei ole sen kummempaa kerrottavaa. Loppusodan taistelin pataljoonan esikunnan mukana, eli hommat olivat kieltämättä viime reissuun verrattuna helpommat. Oli siinä kuitenkin vähän sykkimistäkin. Kyseinen harjoitus kesti kahdeksan päivää, joista palasin maanantai-aamuna joskus klo 06.00 aikoihin. Väsyttää kyllä kieltämättä vieläkin, vaan sen nyt kestää tietäen että tämä on pian ohitse kokonaisuudessaankin. Perjantaina lomille.

Eli yhdeksän päivää vielä lomia jäljellä. Tuntuu tällä hetkellä aika helvetinkin hyvältä, täytyy myöntää. Vaikka tiettyä haikeutta onkin ilmassa, niin täytyypä sanoa että hyvältähän tämänkin loppuminen alkaa tuntua. Halu päästä siviilimaailmaan kieltämättä kiehtoo jo nyt. Sillä kuten Happoradionkin biisissä "Pois Kalliosta" todetaan, niin "olen ollut täällä pitkään - aivan liian pitkään".

Päällimmäisenä sitä alkaa kai miettimään miten erilailla asiat olivat vuosi sitten. Pian 362 vuorokautta on kulunut, ja paluu siviilielämään tulee olemaan aivan erilaista kuin ennen. Tuntuu hyvältä, vaikkakin tiedän myös sen että asiat eivät sen puolella ole olleet enää pitkään aikaan sillä tavalla kuin ne vielä ennen armeijaa olivat. Things have to be started again.

Torstaina palautetaan muuten suurin osa varusteista sekä TVÄL-materiaali, eli aseistus sun muu setti. Sekin alkaa tuntumaan kieltämättä hyvältä, sillä nyt alkaa kaapinkin sisusta näyttämään vähintäänkin siltä että "vähän" on enää jäljellä. Raahaan loput siviilikamat pois kaapista nyt viimeistä VLV-viikonloppua edeltävänä perjantaina, eli kaappi jää aika tyhjilleen tämän jälkeen.

Ei kommentteja: