tiistai 28. lokakuuta 2008

Kasarmi-ahdistus

Toisinaan eteen tulee myös niitä ei niin kovinkaan mukavia päiviä.

Koko komppania on jälleen kerran kiinni HKK:n takia. HKK on lyhenne hälytyskomennuskunnasta, jonka tehtävänä on toimia virka-apuosastona siltä varalta että sattuu jotakin. Puolet komppaniasta on siis tunnin lähtövalmiudessa. Iltavapaat on peruttu.

Palasin todellakin eilen melko pitkiltä lomilta. Palvelusmotivaatio oli kieltämättä hiukan alhaalla varmasti jokaisella, ja aamulla muutama kokelaskin lähti veksiin motivaatioperustein. Itse lähdin hoitamaan päivän hommia ilman sen kummempia epäilyksiä. Täytyy kuitenkin myöntää että syvä vitutus oli päällä hyvästä armeijan arkeen sopeutumisesta huolimatta. Kaipa näin pitkäaikaiset lomat vain synnyttävät tietynlaisen "arvovaltatyhjiön" jonka perusteella sitten sopeutuu vähän liiankin äkkiä kaikkeen kivaan.

Ensinnäkin todella aikaisin alkava pimeys hiukan masentaa. Yli puolet päivästä olemme keinotekoisen valon varassa. Kun herään on pimeää - ja kun menen nukkumaan niin on pimeää. Kasarmia valaisee vain isot halogeenivalot sijoitettuina pitkin pihamaata.

Teejii on tänään 66. Toivoisin kyllä että se olisi vähemmän.

Ei kommentteja: