perjantai 21. maaliskuuta 2008

"Itseänihän ei juuri kiinnosta" - "ja tehän voitte pitää päänne kiinni"

Pääsiäislomat JL:n muodossa iskeytyivät neonvalojen lailla kohti aliupseerioppilaidenkin kasvoja. Todella rentouttavaa saada melkein viikko maata kotona ja ryyp.. Eikun käydä virpomassa!

Eilen ennen lomille lähtöä meillä oli kuitenkin jonkin verran hommia. Lähdimme nimittäin aamulla Hoikanportin ampumaradalle kahden Masin välityksellä vetäisemään konekiväärien kohdistusammunnat, joissa kohdistettiin sekä PKM että KvKK62 - konekiväärit. Tunnelma oli kieltämättä katossa, sillä monet todellakin odottivat sitä vähän isomman pyssyn näppituntumaa melkoisesti. Päällisvaatetuksena oli muuten M95 pakkastakki ja housut, ja suhteellisen lämpimästä ilmasta huolimatta ne eivät olleet ollenkaan pahitteeksi. Ysivitosen housuissa taskut ovat tosin vain hiukan paskassa paikassa - nimittäin aivan housujen etupuolella. Kenties kyseiset pöksyt sopisivat paremmin esim. panssarivaunujen miehistöille, sillä voisin kuvitella että taskujen paikat sopivat paremmin "istumatyötä" tekeville joukoille.

Olemme kuitenkin törmänneet aliupseerikurssin tässäkin vaiheessa edelleen samaa "hälläväliä"-asennetta meitä ja koulutustamme kohtaan. Suorastaan kyseenalaistan tämän asenteen, enkä voi kuin ihmetellä että mitenhän tähänkin tilanteeseen on jouduttu. Tästä kuitenkin myöhemmin lisää.

Ei kommentteja: