lauantai 29. maaliskuuta 2008

Helvetistä itään (älä vanno mitään)

Lomilla taas vaihteeksi. Aukissa ollaan nyt oltu melkein tasan neljä viikkoa. Kuukausi takana, josta täytyy sanoa sen verran että aika nopeaa aikaa tämäkin on ollut. Onneksi meillä ei kuitenkaan koskaan ole ollut tylsää - aina aktiviteetteja päästä päähän riittää.

Tulevalla viikolla alkaa AUK1:n ensimmäinen ja viimeinen JV-leiri totutusti Vuosangan harjoitusalueella. Koko Kainuun Jääkäripataljoona siihen osallistuu, joten näenpä taas vanhoja kavereitani 2JK:stakin. 3JK siirtyy taktisella marssilla Vuosankaan Tekojen ja muutaman linja-auton välityksellä. Itse kuulun onneksi siihen ryhmään joka pääsee linja-autoilla Vuosankaan, sillä täpötäydet Tekat eivät minua kovinkaan paljoa kiinnosta. Toivon hyvää säätä leirille, sillä P-kauden ampumaleirillä Vuosangassa ei todellakaan ollut kivaa helvetinmoisen tuulen ja lumimyrskyjen takia. Eipä silti, meille luvattiin jopa suojasäätä täksi viikoksi. Saapa nähdä kuinka sään jumalat tulevat kohtelemaan taistelukentän vihreitä viikatemiehiään.

Viime viikkona päässä on soinut jostain kumman syystä Kotiteollisuuden "Helvetistä Itään"-kappale. Vaikka en ole kyseisen bändin kappaleisiin niinkään tutustunut, niin kieltämättä tämä biisi jotenkin omituisesti kuvastaa hyvin nimellään niin Hoikankangasta kuin mielentilaanikin tällä hetkellä. Mitään ei tosiaankaan pidä pitää tosiasiana armeijassa, vaan mitä vaan voi matkalla käydä. Helvetistä itään kuljetaan - yhä ja edelleen.

Saimme muuten P-kauden lopulla otetut valokuvatkin takaisin. Julkaisen niistä muutaman jossain vaiheessa, niin näettepä sitten minutkin vähän toisessa valossa.

Ei kommentteja: