maanantai 17. joulukuuta 2007

Kokoontumispaikka tuntematon?

Nyt kun lähtöön on taas viime laskuista verotettu muutama päivä, niin väkisinkin mieleen ryömii jälleen sama kysymys kuin ihan siitä asti kun palvelukseenastumismääräys iskettiin käteen: miten päästä Kauhavalta Kajaaniin mahdollisimman kivuttomasti ilman oman auton käyttöä?

Olen yrittänyt asiaa omatoimisesti selvittää jo jonkin aikaa, vaan tänäänkin n. klo 9:45 tavoitellessani puhelimitse Vaasan Sotilasläänin asiakaspalvelua minut yhdistettiin johonkin puolustusvoimien suurempaan asiakaspalveluun, joka totesi että Vaasan sotilaslääni on kiinni keskiviikkoon asti. Melko hauskaa - ja ah niin ennalta-arvattavaa venkoilua näillä leveysasteilla. Asiasta ei oltu edes viitsitty ilmoittaa kyseisen esikunnan kotisivuilla.

Päällimmäinen kysymykseni on siis se, että kuinka pääsen Kauhavalta Kajaaniin? Koukkaako esim. Seinäjoen alokkaiden kuljetukset Kauhavan kautta, vai pitääkö mennä Seinäjoelle, josta sitten kaikki alokaskuljetukset lähtevät? Matka on ainakin pitkä, ja mikäli autot meinaavat olla perillä palvelukseenastumismääräyksessä mainittavaan aikaan mennessä, niin saadaan kyllä aika pitkälti ajella lujaa ja aloittaa matka aikaisin. Tämä asepalvelus todellakin näyttää myös käynnistyvän sen pitemmän kaavan mukaan.

Noh, keskiviikkoonhan asti tässä joudutaan nyt odottelemaan. "Vanha" epäilys on kuitenkin myös nyt se, että vastauksia tuskinkaan tuolloinkaan tulee.

Ei kommentteja: