lauantai 7. kesäkuuta 2008

VÄLISOTA: PORTTI 08

Aliupseerikurssi lähenee loppuaan. Kesä on enemmän tai vähemmän tullut maahamme - Kajaanissa on tosin paikoitellen vielä todella huvittavan pieniä kasoja lunta siellä ja täällä pitkin kasarmialuetta.

Seuraavan viikon tiistaista alkaen pyörähtää käyntiin myös PORTTI 08 - harjoitus, jota johtaa Kainuun Prikaati. Luonnollisesti myös me aliupseerioppilaat tulemme sinne jälleen kerran ilmeisesti maaliosastoksi, eli vastassamme on mitä luultavimminkin suunnaton ylivoima. Hyvää kuolemaa kaikille.

Mitä taas tulee minun tulevaan asemaani, niin voin sanoa että siinä mielessäkin asiat ovat hyvin. Olen nimittäin seuraavat puoli vuotta "siisteissä sisähommissa", ja vieläpä ihan omasta tahdostani. Ensimmäiset puoli vuotta nimittäin sain kokea P-kauden ja jalkaväen aliupseerikurssin, jotka kaikessa ihanuudessaan saivat minut hakeutumaan hieman toisenlaisiin tehtäviin. Hain kyseisiin tehtäviin ja pääsin kuin pääsinkin niihin. Hyvä näin. Niistä kuitenkin myöhemmin lisää.

Viime viikon keskiviikkona yksikkömme osallistui myös Mikkelissä sijainneeseen puolustusvoimien lippujuhlanpäivän paraatiin. Kyseisessä tapahtumassa oli sään puolesta mitä optimaalisinta olla, sillä se päätyi aurinkoisesti mm. televisioonkin. Ainoana ongelmana olikin suhteellisen pitkät odotteluajat siirtymisille paikasta toiseen. Ihan jännittävä kokemus kuitenkin, I'd say.

Ei kommentteja: